ServiciiMuschi si licheni decorativi

Tulcea

Garden DesignLichenii si muschii stabilizati aduc natura în mijlocul căminului sau a biroului tău fară costuri alocate întreținerii.

Ce sunt lichenii utilizati pentru aceasta procedura?

Lichenii, in natura, sunt  niste organisme deosebite datorita naturii lor simbiotice, fiind compusi dintr-o ciuperca si o alga care cresc exclusiv in mediul natural. Ei nu pot fi cultivati in medii controlate cum ar fi serele.

Sunt extrem de rezistenti, dezvoltandu-se chiar si in cele mai aspre conditii si in medii foarte diferite: pe sol, in sau pe scoarta copacilor, pe stanci, muschi, lemne sau putregai. Aspectul lor este extrem de variat, lichenii fiind impartiti in patru mari categorii: gelatinosi, crustosi, frunzosi si tufosi.

Lichenii folositi pentru decorarea interioarelor sunt din cel de-al treilea tip, deoarece este usor de recoltat, cu un aspect si o textura foarte placuta si o paleta foarte variata de culori in functie de specie, de la alb si lavanda la rosu, verde si chiar negru-cenusiu.

Lichenii sunt la recoltare vii, dar ulterior ei sunt pur și simplu niște organisme stabile care-și păstrează structura, dacă au parte de un mediu cu umiditate cuprinsă între 40 și 60%.  După recoltare, sunt lipiți cu diverse tipuri de adezivi pe o suprafață suport, iar suprafața respectivă este mai apoi fixată acolo unde se dorește într-un spațiu interior. Dacă umiditatea scade sub 35%, atunci există riscul ca lichenii să devină rigizi, deci casanți, și să se degradeze.

Plantele stabilizate sunt supuse unui proces ecologic de stabilizare care consta in inlocuirea sevei naturale cu nutrienti 100% biodegradabili.

Procesul de stabilizare este unul simplu, prin înlocuirea apei cu un amestesc ecologic de apa și glicerina. Astfel se obține o plantă care nu mai necesită lumină si apă. Astfel acesta  isi mentin forma, culoarea si prospetimea ca in momentul culegerii, pe o perioada de mai multi ani, fara nici un fel de intretinere.

https://verdele-urban.ro/wp-content/uploads/2020/02/5ce01f5dbd51c35940ca29017e473d58.jpg
https://verdele-urban.ro/wp-content/uploads/2020/02/70c957f180dcf99cb6fcf4dd6475c91c.jpg

Cum il intretinem??

Nu necesita udare !

Nu trebuie o anumita intensitate a luminii ;

Se poate folosi ca atare sau tuns dupa tiparul proiectului dvs. ;

Nuanțele lichenilor sunt obținute prin vopsire cu coloranți alimentari, care nu le afectează structura și textura.

Nu trebuie niciodată poziționați direct în bătaia razelor soarelui și de asemenea nici în spații uscate, unde umiditatea riscă să scadă sub 35%

Nu trebuie sa fie poziționați în spații strâmte, de trecere pentru că pot fi dezlipiți prin frecare.

Unde ii amplasam ? (Caracteristicile si comportamentul lichenilor decorativi)

Lichenii decorativi pot fi amplasati pe orice suprafata din plan vertical sau orizontal dintr-o camera. Se pot imbraca astfel, in orice model, de la pereti structurali pana la panouri mobile, usi glisante si pereti despartitori mobili, totul pentru a obtine efectul dorit.

Decorarea cu licheni este o metoda foarte rapida si spectaculoasa de modificare a aspectului unui interior.  Procedeul consta in aplicarea lichenilor prin lipire pe o suprafata verticala, fixa sau mobila. Inainte de aplicarea lor peretii trebuie finisati si dupa caz hidroizolati sau ignifugati. Chiar daca protejeaza partial peretii sau suprafata pe care sunt amplasati, nu pot inlocui finisajele speciale hidro sau ignifuge. De aceea, se recomanda aplicarea lor pe o suprafata prefinisata, masa vegetala reprezentand componenta estetica a procedurii de finisare.

Fiind organisme vii, lichenii sunt influentati de mediul ambiant, fiind un bun indicator al nivelului local de umiditate
Este extrem de important ca acestia sa fie montati in incaperile climatizate corespunzător, pentru a-si pastra atat coloritul cat şi flexibilitatea.

Sub pragul normal de umiditate, lichenii se usuca, isi schimba culoarea si isi diminueaza volumul – solutia, pulverizarea lor cu apa

Peste nivelul normal de umiditate, lichenii isi maresc putin volumul si au o culoare si mai accentuata.

Nu este recomandată plasarea lor în exterior, în lumina directă, ploaie sau vânt.

Pot fi amplasaţi chiar şi în spatiile care nu se bucura de multă lumină, întunecate, in camine, hoteluri, receptii, restaurante, sali de conferinte si altele.
In timp, dupa cca 10-15 ani lichenii vor intra in faza de imbatranire. Aspectul uniform va fi inlocuit de unul pestrit, pe masura ce diversele plantute se vor usca si vor muri.  Cu toate acestea, este o varsta mai mult decat respectabila pentru orice forma de finisare actuala!

Avantajele oferite de muschii si lichenii decorativi

Sunt foarte maleabili deoarece pot fi plasati pe orice suprafata cu adezivul corespunzator

Pot “salva” anumite zone de la pericolul igrasiei, prin retinerea umiditatii excessive

Nu necesita ingrijire! Desi sunt plante vii, acestia sunt stabilizati, blocandu-li-se dezvoltarea, volumul ramanand constant ;

Pot fi plasati pe orice suprafata cu adezivul corespunzator, in functie de zona unde urmeaza a fi pozitionati ;

Paleta cromatica generoasa oferind pana la 25 de nuante, cu ajutorul carora se pot realiza modele, compozitii, sau simboluri dupa necesitati;

Rezista in timp pana la 10 ani, in functie de conditiile de pastrare;

Reţin praful, contribuind astfel la purificarea aerului;

Nu degaja dioxid de carbon sau alti factori alergeni, astfel incat persoanele cu alergii sau sensibilitati nu sunt afectate in nici un fel

Nu atrag insectele si nu gazduiesc nici un fel de organisme cu potential daunator

Rezistenti la foc -incetinesc procesul de ardere (în cazul unui incendiu).

Lucrarile de decor se fac pe baza de comandă si se prezinta sub forma de panouri sau structuri cu licheni decorativi pe modelul unui proiect stabilit anterior.

https://verdele-urban.ro/wp-content/uploads/2020/02/Logo_VU_website_footer.png

Urmapreste-ne pe:

https://verdele-urban.ro/wp-content/uploads/2020/02/Logo_VU_website_footer.png

Urmareste-ne pe:

Locatie

Str. Babadag, Nr. 83, (lângă parcarea Lidl-Peco), Tulcea, Romania

Email

office.gardendesign@gmail.com

Contacteaza-ne

0723525999
0723031011